Motorsport 4 sale - Arkivet - rally folkrace rallycross annonser bilder reportage film DVD rallyfilm racing 

Motorsport4sale - startsidan för arkivet
            Antal besökare just nu: 1492        Online sedan 1 april 2002

Start | Webbshop | Om M4S | Arkiv
 
Meny för arkivet
Startsidan | Reportage | Filmklipp | Intervjuer | Nostalgi | Mer bilder | Resultatlistor M4S Magazine : Reportage : Rally

Renaultpokalen, 3:e maj 2003

"Vädergudarna måste vara tokiga del 3" eller "Vi hade i alla fall tur att det inte snöade". Så kan man summera vädret runt Enköping den 3:e maj när Enköpings MK arrangerade sin stora och populära tävling Renaultpokalen.

Men nog om vädret. Tävlingen lockade nästan 200 deltagare med stora affischnamn som Andreas Eriksson, Mats Thorszelius, Dick Wicksell, Dick Larsson och "Eken" Johansson som favoriter till totalsegern. Sex SS kördes där SS1 och SS6 var samma sträcka. Snabbast av dom alla när alla tidkorten hade lämnats in var Mats & Tomas Thorszelius från Uppsala i deras Toyota Corolla WRC.
Den kompletta resultatlistan hittar ni här.
(OBS fönstret öppnas i ett eget fönster.)

Tyvärr var vädret så dåligt att jag var tvungen att ge upp efter cirka 130 bilar på SS5, varken kamera eller fotograf fungerade i kylan och vätan.

Missa inte chansen att köpa ett fotografi på 15x20 cm från tävlingen, perfekt att ge till sponsorer. Läs mer här.

[klicka här för sida 1] Sida 2 [klicka här för sida 3]

Renaultpokalen 2003

Tyvärr räknade vi fel på klockan och begav oss till SS5 en timma för tidigt. Men på vägen till den femte specialsträckan han vi göra dagens gärning. För en av de tidiga föråkarna hade fått bensinstopp mitt mellan SS5 och SS6. Det var Roffe Karlsson och hans kartis Jerry Lindholm som hade räknat fel på bensinåtgången och blivit stående.

Renaultpokalen 2003

Det var tre gamla rally-Renaulter från Club Renault Suéde som körde som föråkare. Den kanske häftigaste bilen körde Stellan Östling, en Alpine 110.

Renaultpokalen 2003

Allt eftersom monteringen av bogserlinan pågick kom även den tredje franska rallybilen upp. Det var Mats Dahlberg och Anders Udd med deras i rallysammanhang lite udda Renault 12. Men den hade i alla fall det rätta tillägget, Gordini.

Renaultpokalen 2003

Men med linan kopplad tog Roffe på sig krukan och gav tummen upp för operation bogsering.

Renaultpokalen 2003

Väl framme vid bensinmacken drog den häftiga bilen snabbt uppmärksamhet och intresserade kom fram och ville prata gamla minnen.

Renaultpokalen 2003

Sen bar det ut på femman och den tvära högerkurvan ett par hundra meter från målet. Vid det här laget hade det blivit ett .... just det, återigen var det ett riktigt hundväder.

Renaultpokalen 2003

Men när rallybilarna började dyka upp värmde det i åskådarleden. Här är det Kalle Thyrén och Johan Thelin igen, nu i full fart.

Renaultpokalen 2003

Dagens häftigaste WRC-bil, men den var inte snabbast, bara näst snabbast. Speeds Andreas Eriksson och Pekka Svensson från Växjö laddare hårt men var till slut dryga nio sekunder efter ...

Renaultpokalen 2003

... Uppsalas snabbaste Corolla. Mats och Thomas Thorszelius var snabbast av dom alla i Renaultpokalen i deras WRC-Corolla och nu har de börjat rada upp segrar.

Renaultpokalen 2003

En bil som var en riktig värsting ... för tio år sedan kördes av Håkan Eriksson och Henrik Widegren från Örsundsbro. Åtta i klassen före några betydligt nyare bilar blev resultatet.

Renaultpokalen 2003

Snabbast i A-2wd var, inte oväntat, Roland Wallon och Tommy Sjölin från SMK Kungsör. Herr Wallon trivdes nog i sörjan för de breda uppställen flöt på riktigt bra.

Renaultpokalen 2003

Det var mycket folk ute i den här kurvan, inklusive de flesta kända videofilmarna. Men vädret gjorde att åskådarskarorna tunnades ut allt eftersom regnet och blåsten tilltog.

Renaultpokalen 2003

Den gamla klassiska rallyklubben MK Rimo börjar få allt fler förare på tävlingarna. Här är det Mats Fosselius som har tagit hjälp av en Orion-kartis, Conny Sjöström, för att hitta i skogarna. Det blev till slut en 19:e plats i klassen.

[klicka här för sida 1] Sida 2 [klicka här för sida 3]


Klicka här och läs mer Reportage

Reportage från 2008

Reportage från 2007

Reportage från 2006

Reportage från 2005

Reportage från 2004

Reportage från 2003

Reportage från 2002